lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

«Україна: політичні процеси»

«Україна: політичні процеси»

За роки своєї незалежності Українська держава пройшла складний конституційний процес від Декларації про Державний суверенітет України (16 липня 1990 р.), укладання Конституційного договору між Президентом України і Верховною Радою України (8 червня 1985 р.) до прийняття 28 червня 1996 року Конституції України – та обрала демократичний тип суспільно-політичного устрою. Тим самим Україна завершила початковий етап перехідного періоду – проголошення незалежності, набуття атрибутів державності і перейшла до етапу розвитку демократичних процесів у політичній та економічні сферах.

В рамках святкування 30-річчя Незалежності України співробітники бібліотеки презентують наступну експозицію історичної подорожі Україною «Україна: політичні процеси».

Представлена література висвітлює основні віхи становлення і розвитку політичної науки, теорію політичної влади, сутність політичної системи, складові політичного процесу. А також матеріали виставки аналізують такі категорії як влада, держава, партії лідерство, найбільш важливі проблеми політичної науки, основні дослідницькі підходи до політичного аналізу, його методи, аналіз та прогнозування.