lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Вони відчувають серцем

Вони відчувають серцем

Другого квітня – Всесвітній день розповсюдження інформації про проблеми аутизму.

Цей день покликаний звернути увагу суспільства на проблеми людей з аутизмом і на важливість ранньої діагностики цього захворювання. Адже чисельність дітей, які страждають аутизмом, висока і збільшується з кожним роком у всіх регіонах світу і має величезні наслідки для дітей, сімей, громад.

В рамках Дня співробітниками бібліотеки ЦДПУ ім. В. Винниченка підготовлено розгорнуту книжкову виставку «Вони відчувають серцем».

До уваги користувачів пропонується така література з фондів бібліотеки: практичні та методичні розробки, навчально-методичні посібники, історії аутичних дітей і досвід їх батьків.

З даної виставки ви дізнаєтесь, як допомогти дітям з розладами аутичного спектра успішно розвиватися і впевнено почуватися в колективі однодумців. Адже діти з аутизмом народжуються буде вразливими, гіперчутливими до стимулів довкілля, тому навколишнє середовище є для них стресогенним. Щоб упоратися зі стресом, ці діти несвідомо вибудовують захисні реакції, мета яких – захиститися від некерованого впливу довкілля.

Рекомендаційні списки літератури "«ЛЮДИ ДОЩУ» – ХТО ВОНИ? АБО ЩО ВИ ЗНАЄТЕ ПРО АУТИЗМ?"