lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

В поєдинку з долею

(250 років від дня народження Людвіга ван Бетховена
(16.12.1770 — 26.03.1827),
німецького композитора, диригента, піаніста)

Чим більшого успіху досягаєш у мистецтві,
тим менше тебе задовольняють попередні твори

Людвіг ван Бетховен

16 грудня минає 250 років від дня народження німецького композитора Людвіга ван Бетховена, але музика його живе й хвилює мільйони людей, ніби написана вона в наш час.

Життя композитора — приклад мужності, наполегливої боротьби з перешкодами, нещастями, які б виявилися нездоланними для іншого. Ведучи щоденну боротьбу з життям, з самим собою, Бетховен, який не раз думав накласти на себе руки, пів життя прожив абсолютно глухим, борючись до останніх днів з хворобою.

Це був Великий Борець і Великий Музикант! Людвіг ван Бетховен — один із геніальних композиторів, які творили в епоху класицизму.

Через усе життя він проніс ідеали своєї юності — ідеали свободи, рівності, братства.

Твори Бетховена цінуються в усьому світі. За своє життя композитор написав 9 симфоній, 5 концертів для фортепіано з оркестром, 32 сонати для фортепіано, оперу та багато іншого.

На персональній книжковій виставці «В поєдинку з долею» представлені твори автора, а також література про життєвий шлях композитора, його професійну діяльність. Бажаючих докладніше ознайомитися з виставкою чекаємо на абонементі мистецького факультету (корп. №5, цокольний поверх бібліотеки).

Виставку підготувала бібліотекар І категорії Т. Т. Штим.