Accessibility Tools

fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Випускниця магістратури спеціальності 073 Менеджмент стала переможницею конкурсу магістерських робіт

Випускниця магістратури спеціальності 073 Менеджмент стала переможницею конкурсу магістерських робіт

На Всеукраїнський конкурс кваліфікаційних робіт зі спеціальності 073 Менеджмент, який проводили з 25 по 27 вересня 2024 року на базі Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку (м. Одеса), були подані три роботи другого (магістерського) рівня вищої освіти освітньої програми «Управління фінансово-економічною безпекою», випуск яких уперше було здійснено у 2023 році Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка.

Кваліфікаційна робота Людмили Яременко «Управління фінансовими ресурсами ПрАТ «СК «УНІКА» в контексті ризик-менеджменту» посіла почесне перше місце на конкурсі. Науковий керівник кандидат економічних наук, доцент кафедри менеджменту та підприємництва Яна Довгенко є досвідченим фахівцем у галузі управління ризиками, оптимізації виробничих процесів та аналізу господарської діяльності підприємств. Її наукові праці відомі далеко за межами України, а роботи студентів під керівництвом Яни Олексіївни неодноразово відзначалися на всеукраїнських конкурсах.

Тема «Управління фінансовими ресурсами ПрАТ СК «УНІКА» в контексті ризик-менеджменту» надзвичайно актуальна в сучасних умовах бізнес-середовища. Розширення глобальних ринків, зростання конкуренції та швидкі технологічні зміни створюють низку фінансових викликів, які вимагають швидкого розв’язання з метою забезпечення стійкого розвитку підприємства. Вивчення цієї теми надає можливість глибокого розуміння ефективного використання та розподілу фінансових ресурсів для максимізації прибутковості та зниження ризиків. Ризик-менеджмент у цьому контексті відіграє ключову роль у визначенні та управлінні фінансовими ризиками, які можуть виникнути внаслідок зовнішніх чи внутрішніх чинників.

У роботі Яременко Л.І. розглянуто етапи формування ризик-менеджменту страхових компаній, методи мінімізації їх ризиків, висвітлено суть концепції ризик-менеджменту підприємства у контексті фінансової стійкості. Магістрантка проаналізувала ризик-фактори, які впливали на дiяльнiсть ПрАТ «СК «УНІКА» протягом 2019-2022 рр., показники фінансово-господарської діяльності страховика за досліджуваний період та оцінила ризик страхової компанії як чинника антикризового управління.

Результати дослідження мають практичний характер і можуть слугувати підставою для оптимізації фінансових процесів та впровадження ефективних стратегій управління ризиками в контексті страхового бізнесу.

Ми дякуємо організаторам конкурсу професіоналам Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», науковцям Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку та всім, хто причетний до проведення конкурсу, за обмін досвідом, плідну роботу, можливість детально репрезентувати результати своєї науково-дослідної діяльності, ознайомлення з кращими практиками написання кваліфікаційних робіт, формування та аналізу їх наукового та прикладного контенту задля підвищення якості підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент.

Вітаємо Яременко Людмилу Іванівну та її наукового керівника Довгенко Яну Олексіївну, бажаємо креативних ідей, цікавих наукових досліджень та подальших творчих звершень!

Інформацію підготувала доцент кафедри менеджменту
та підприємництва Оксана Буткевич