fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Захист курсових робіт магістрами комп’ютерних наук

Триває літня сесія. У магістрантів спеціальності «Комп’ютерні науки» відбувся захист курсових робіт. Цього року майже половина з них була присвячена проблемам, пов’язаним з використанням штучного інтелекту.

Це і робота Олександра Савченка «Використання штучного інтелекту в іграх», і робота Юлії Гордієнко «Інтеграція API GPT-4: від теорії до практичного застосування», і робота Микити Шилова «Розробка дизайну для освітньої платформи». До речі результати двох останніх робіт обговорювалися на Всеукраїнських конференціях: робота Микити на конференції «Цифрова гуманістика: Інформаційні технології та інформаційне моделювання на сучасному етапі розвитку суспільства», а робота Юлі на конференції «Когнітивні дослідження: результати, виклики та перспективи».

Крім вказаних робіт на захисті також були представлені роботи Сергія Мельнікова – «Розробка веб-чату з можливістю автоматичного перекладу повідомлень», Сергія Гриневича – «Створення дизайну користувацького інтерфейсу для навчального веб-застосунку з системою флеш карток», Олександра Бондаренка – «Розробка веб-додатку засобами React» та інші.

Під час жвавого обговорення представлених робіт члени комісії відзначили їхню оригінальність та актуальність, що і відобразилося у підсумкових оцінках. Що ж тепер чекатимемо таких самих актуальних та оригінальних дипломних робіт і побажаємо магістрантам та їхнім науковим керівникам свіжих ідей, нестандартних реалізацій та гарних результатів.

Підготувала доцент кафедри інформатики, програмування, штучного інтелекту та технологічної освіти Ірина Лупан