Accessibility Tools

fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Студенти спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки) прослухали онлайн лекцію «Технологія виробництва кави натуральної»

Студенти спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки) прослухали онлайн лекцію «Технологія виробництва кави натуральної»

23.11.2023 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки) в рамках онлайн лекторію прослухали лекцію кандидата технічних наук, доцента кафедри технології консервування Національного університету харчових технологій (м. Київ) Катерини Володимирівни Рубанки на тему: «Технологія виробництва кави натуральної».

Під час лекції студентів ознайомили з такими питаннями як: асортимент кави та кавових напоїв, особливості таких  сортів кави як "Арабіка", "Робуста", "Ліберіка", а також сортів кави, що не містять кофеїну, основні постачальники кави в світі.

Грунтовно висвітлено питання щодо етапів виробництва сирих кавових зерен; порівняння хімічного складу: зелених кавових зерен, обсмажених кавових зерен та кави швидко розчинної; асортименту кави та кавових напоїв; фальсифікації кави та кавових напоїв.

Лекція була цікавою та корисною не тільки для студентів, які вивчають хімію, а й для усіх, кому до смаку цей напій!

Інформацію підготувала д.п.н., професор Валентина Плющ