Студенти спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки) прослухали онлайн лекцію «Технологія виробництва кави натуральної»
23.11.2023 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 014 Середня освіта (Природничі науки) в рамках онлайн лекторію прослухали лекцію кандидата технічних наук, доцента кафедри технології консервування Національного університету харчових технологій (м. Київ) Катерини Володимирівни Рубанки на тему: «Технологія виробництва кави натуральної».
Під час лекції студентів ознайомили з такими питаннями як: асортимент кави та кавових напоїв, особливості таких сортів кави як "Арабіка", "Робуста", "Ліберіка", а також сортів кави, що не містять кофеїну, основні постачальники кави в світі.
Грунтовно висвітлено питання щодо етапів виробництва сирих кавових зерен; порівняння хімічного складу: зелених кавових зерен, обсмажених кавових зерен та кави швидко розчинної; асортименту кави та кавових напоїв; фальсифікації кави та кавових напоїв.
Лекція була цікавою та корисною не тільки для студентів, які вивчають хімію, а й для усіх, кому до смаку цей напій!
Інформацію підготувала д.п.н., професор Валентина Плющ