fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Обговорення ОПП зі стейкхолдерами спеціальності середня освіта «Трудове навчання та технології»

Обговорення ОПП зі стейкхолдерами спеціальності середня освіта «Трудове навчання та технології»

22 листопада 2023 року відбулося обговорення освітньо-професійних програм спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) викладачів кафедри технологічної та професійної освіти зі стейкхолдерами. Зустріч проходила у стінах Міжшкільного ресурсного центру № 1 м. Кропивницького, куди завітали в.о. завідувачка кафедри технологічної та професійної освіти Оксана Абрамова, гаранти освітніх програм спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології) першого (бакалаврського) рівня вищої освіти доцентка Наталя Мироненко та другого (магістерського) рівня вищої освіти професорка Людмила Чистякова.

На зустрічі була присутня директорка Комунального закладу «Кропивницький міжшкільний ресурсний центр №1» Кропивницької міської ради» Олена Горобець, вчителі центру Катерина Годованець, Юлія Лещенко, Артем Дзиговський, Влад Керссон, Олександр Матійко та інші, які всі є випускниками спеціальності Середня освіта «Трудове навчання та технології» та лаборанти центру Єлизавета Берегуленко та Ганна Колісник, які ще навчаються у магістратурі на зазначеній спеціальності.

Обговорення проєктів освітньо-професійних програм та навчальних планів підготовки бакалавра і магістра на наступний навчальний рік проходило в активному діалозі. Стейкхолдери висловлювали бачення щодо переліку освітніх компонентів та їх змістового наповнення, яке б сприяло покращенню якості освіти  та практичної підготовки випускників, їх готовності до професійної діяльності. Присутні також обговорили перелік компетентностей, формулювання програмних результатів навчання спеціальності, структуро-логічні схеми ОПП тощо. Також, вчителі продемонстрували сайт МРЦ, на якому розміщено багато навчальних матеріалів, що застосовуються під час дистанційного та змішаного навчання учнів, зокрема, було представлено зразки проєктів та учнівські вироби тощо. 

Викладачі ОПП домовилися зі стейкхолдерами про шляхи подальшої співпраці та подякували за конструктивне обговорення.

Інформацію надано кафедрою технологічної та професійної освіти