fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Учні наукового ліцею знайомляться з експозицією факультетського Музею історії техніки

Учні наукового ліцею знайомляться з експозицією факультетського Музею історії техніки

Сьомого листопада 2023 учні 11 фізико-математичного класу КЗ «Ліцей "Науковий" Кропивницької міської ради» відвідали музей історії техніки факультету математики, природничих наук та технологій (відділ елементної бази електроніки). Одним із завдань екскурсії було закріплення вивченого напередодні матеріалу тем «Струм у вакуумі» і «Струм у напівпровідниках».

1

На початку екскурсії вчитель фізики, доцент кафедри природничих наук і методик їхнього навчання О.В. Волчанський нагадав учням фізичні процеси, що супроводжують протікання струму у вакуумі і напівпровідниках, а також про використання вакуумного і напівпровідникового обладнання в сучасній техніці.

2

Гості ознайомилися з експозицією відділу елементної бази електроніки. Завідувач лабораторіями квантової фізики та спеціального фізичного практикуму П.В. Сірик яскраво описав гостям історію розвитку електронного обладнання від перших вакуумних ламп до сучасних інтегральних мікросхем.3

4

Учні отримали позитивне враження від знайомства із лабораторією спеціального фізичного практикуму та експозиції факультетського Музею історії техніки, а також від можливості покращити свої знання з відповідних розділів фізики.

Підготував доцент кафедри природничих наук і методик їхнього навчання О. В. Волчанський