fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Викладачі та студенти беруть  участь у онлайн лекціях, що організовує Ukraine Global Faculty

Викладачі та студенти беруть участь у онлайн лекціях, що організовує Ukraine Global Faculty

Викладачі та студенти кафедри природничих наук і методик їхнього навчання з метою розвитку власних професійних компетентностей продовжуть брати участь у онлайн-лекціях провідних світових науковців, що організовує Ukraine Global Faculty (координується K.FUND та працює під патронатом Міністерства освіти і науки України за підтримки Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та грантового фінансування Українського фонду стартапів).

Так, вже вдруге цього року, а саме 9 листопада 2023 року, викладачі та здобувачі освіти ОП «Середня освіта (Природничі науки)» ОКР «Бакалавр» прослухали онлайн-лекцію професора кафедри хімії в Коледжі мистецтв і науки Університету Міссурі, науковця у галузі комп'ютерної біофізики та розробки ліків Dmitri Kireev«Computer-Aided Drug Design».

Лектор ознайомив присутніх з етапами розробки лікарських препаратів, поняттям молекулярного докінгу, можливостями комп’ютерної хімії в розробці ліків. Зокрема, автором лекції наголошено, що етап відкриття (передбачає синтез, ідентифікація, оптимізація) триває 2 – 6 років і його вартість складає 10–25 млн доларів; етап розвитку (передбачає клінічні дослідження і реєстрацію препарату) триває 5–10 років, а його вартість складає 50–100 млн доларів. Окрема увага приділена використанню штучного інтелекту в цій галузі. Після лекції Dmitri Kireev надавав відповіді на питання, які з'явилися у слухачів під час ознайомлення з представленими матеріалами.

Інформацію надано кафедрою природничих наук та методик їхнього навчання