fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Команда Krop_Robots у Первозванівському ліцеї

Команда Krop_Robots у Первозванівському ліцеї

10 листопада 2023 року відбувся захід з робототехніки у Первозванівському ліцеї Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області завдяки організації команди Krop_Robots та завідувачу лабораторіями Олександру Назаренку. Члени команди Krop_Robots – студенти спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології) Денис Павлюк та Кирило Іванов презентували учням свої розробки. У зв’язку з ситуацією в країні зустріч було проведено в укритті.

Під час заходу було проведено бої роботів, де учасники під час процесу керування роботом повинні луснути кульку, яка знаходилась позаду робота, що означало перемогу того, хто луснув. Діти взяли найактивнішу участь у цих змаганнях, були дуже жвавими, продемонстрували жагу до перемоги й дуже високий бойовий дух, попри повітряну тривогу.

Окрім боїв роботів, команда Krop_Robots провела лекцію, де учасники ознайомилися з будовою роботів, їхніми різновидами та функціоналом, а також методами програмування та реалізації в сучасному матеріальному цифровізованому світі. Здобувачам освіти розповіли про перспективи навчання в Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка – університеті зі 100-річною історією.

Для учасників і організаторів подія була цікавою, всі отримали позитивні враження  і знайшли для себе багато пізнавального.

Інформацію підготували
студент групи ЦТ21Б Кирило Іванов та професор О.М.Трифонова