fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Знайомство з абітурієнтами

Знайомство з абітурієнтами

На початку листопада 2023 р. викладачі кафедри інформатики та ІТ разом з іншими кафедрами ФМПНТ взяли участь у традиційному університетському заході -  Дні відкритих дверей університету.

Гостей – майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків зустрічали в актовій залі, де вони мали змогу дізнатись про якісну освіту в університеті, факультети та спеціальності аби зробити перший крок до своєї освіти в ЦДУ імені Володимира Винниченка.

Потім абітурієнти розійшлися по локаціях, які підготували факультети та кафедри.

Кафедра інформатики та інформаційних технологій (+https://phm.cuspu.edu.ua/kafedri/kafedra-informatyky-ta-informatsiinykh-tekhnolohii.html) ознайомила відвідувачів з такими спеціальностями та освітніми програмами:

  • 014 Середня освіта (Інформатика), освітня програма Інформатика та робототехніка.
  • 122 Комп’ютерні науки, освітня програма Комп’ютерні науки.
  • 126 Інформаційні системи та технології, освітня програма Інформаційні системи та технології. Штучний інтелект.

Колектив кафедри та студенти презентували декілька локацій:

  1. «Робототехніка», де були продемонстровані роботи з використанням платформи Arduino.
  2. «Мікроконтролери», де були роботи з використанням плати Micro:Bit.
  3. Локація, на якій можна було побачити програмні продукти у вигляді додатків з візуалізацією явищ і процесів або у вигляді комп’ютерної 3D-гри певного жанру.
  4. Привертали увагу гостей проєкти студентів, які написані мовою Python з привабливими анімаційними ефектами.
  5. Одна з локацій називалася «Музей історії техніки», де всі охочі могли зазирнути в минуле і спробувати покористуватися гаджетами тих часів (зіграти в приставку 90-х років). Деяких абітурієнтів наскільки зацікавила ретротехніка, що їм додатково запропонували екскурсію до Музею історії техніки. Екскурсію провів студент 2 курсу спеціальності Комп’ютерні науки Олександр Стеренчук.

Колектив кафедри інформатики запрошує всіх бажаючих відвідати музей Історії техніки (+https://phm.cuspu.edu.ua/facultet/muzei-istorii-tekhniky/viddil-obchysliuvalnoi-ta-komp-iuternoi-tekhniky.html).

День відкритих дверей був насиченим і цікавим, атмосфера теплою та приємною, а доповідачі – щирими та відкритими. Майбутні абітурієнти отримали відповіді на всі запитання, довідалися як спроєктувати вдалий старт вступної кампанії, переконались у правильності вибору Університету та спеціальностей факультету! Адже ЦДУ має безліч можливостей для обрання професії майбутнього.

Щиро дякуємо усім, хто знайшов можливість долучитись!

Інформацію надано кафедрою інформатики та інформаційних технологій