fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Зустріч з батьками першокурсників на ФМПНТ

Зустріч з батьками першокурсників на ФМПНТ

На початку листопада на факультеті математики, природничих наук та технологій відбулася зустріч з батьками першокурсників. Збори проведено в змішаному форматі (батьки обрали зручну для себе форму – очно чи онлайн).

Декан факультету Тетяна Фурсикова привітала присутніх, наголосивши на важливості спільної роботи для досягнення успіхів у навчанні й особистому розвитку студентів: «Усі ми з власного досвіду знаємо, що студентські роки незабутні, а перший курс є надважливим у житті кожного студента. В університеті створено умови для адаптації й успішного навчання першокурсників, їхньої соціалізації в студентському колективі».

Далі першокурсники подарували батькам захопливі художні номери. Які ж креативні й талановиті  наші студенти! У 214 аудиторії лунали композиції патріотичних українських пісень і чуттєві вірші про рідний край. А хореографічна постановка під танцювальну веснянку створила позитивну атмосферу й додала запального настрою.

На збори завітала практичний психолог психологічної служби ЦДУ Оксана Гурова. Оксана Миколаївна надала корисні поради для батьків і студентів з питань психологічного супроводу й адаптації під час навчання в університеті, а також міжособистісної комунікації в нових умовах навчання. У воєнний час співпраця з психологом є надзвичайно важливою для підтримки всіх учасників освітнього процесу. Відповідно, робота психологічної служби університету не обмежується теоретичними настановами: на початку навчального року проведено години спілкування з першокурсниками, за бажанням окремих груп організовано «Тренінг згуртованості колективу».

Заступниця декана з навчально-методичної роботи Ольга Рєзіна розповіла про особливості організації освітнього процесу. Батькам важливо знати про навчання й систему оцінювання в університеті, досягнення й активності їхніх дітей, тож Ольга Василівна ознайомила присутніх із інформаційними ресурсами сайту факультету, повідомила графік освітнього процесу, поділилася секретами успіху на сесії, розповіла про порядок формування індивідуального рейтингу студентів та особливості нарахування стипендії.

Людмила Ганенко, заступниця декана з виховної, профорієнтаційної та соціальної роботи, також закцентувала увагу батьків на питанні адаптації першокурсників до навчання в університеті, презентувавши активності на факультеті, які допомогли згуртувати наших студентів, виявити їхні індивідуальні здібності, налаштувати на цікаве навчання й позитивне спілкування в колективі. Зокрема, «День першокурсника» (вересень, база «Буревісник» ЦДУ ім. В. Винниченка), який вдало поєднав спортивні розваги, позитивне спілкування на природі й навіть апетитний куліш від декана!

Навчання і дозвілля в студентському житті вдало поєднуються. Студенти першого курсу брали активну участь у різноманітних заходах університету, а саме:

– «Студмісто 2023», яке подарувало цікаві змагання, запальні пісні й танці, позитивні емоції та відчуття родинного затишку;

– «Найрозумніший студент університету», де студенти змогли виявити свій рівень орфографічної і пунктуаційної грамотності;

– «Вернісаж талантів» – свято витонченого гумору, музики, танцю та лірики.

Усе це засвідчує, що наші діти старанні в навчанні та цікаві у спілкуванні!

Далі збори продовжилися окремо в групах, де з батьками першокурсників спілкувалися куратори й викладачі. Зустріч в означеному форматі дала змогу обговорити та спланувати спільну діяльність батьків, кураторів та викладачів на користь ефективного навчання й розвитку наших студентів.

Дякуємо батькам за активну співпрацю з колективом університету!

 Інформацію надано ФМПНТ