fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Захід до Міжнародного дня академічної доброчесності на кафедрі менеджменту та підприємництва ФМПНТ

Захід до Міжнародного дня академічної доброчесності на кафедрі менеджменту та підприємництва ФМПНТ

У жовтні вся світова спільнота відзначає Міжнародний день академічної доброчесності. З цієї нагоди студенти спеціальностей 051 Економіка, 073 Менеджмент, 076 Підприємництво та торгівля зустрілися з Людмилою Яременко, координаторкою напряму організації й здійснення моніторингових досліджень системи внутрішнього забезпечення якості освіти ЦДУ імені Володимира Винниченка. Захід відвідали завідувач кафедри менеджменту та підприємництва, професор Володимир Панченко та доцентки кафедри Оксана Буткевич, Яна Довгенко, Оксана Панченко.

Володимир Анатолійович ознайомив студентів з фундаментальними принципами академічної доброчесності у процесі навчання й викладання, з випадками порушень академічної доброчесності та притягнення до відповідальності за недотримання цих принципів.

Викладачі кафедри наголошували на тих фактах, які є порушенням академічної доброчесності, ознайомили студентів з методами дослідження академічної доброчесності та якості освіти.

Наприкінці зустрічі доцентка Людмила Яременко розповіла про моніторинг освітньої діяльності, який здійснюється в ЦДУ. Вона наголосила, що через опитування студенти стають активними учасниками освітнього процесу, їхні відповіді є цінними, оскільки вони можуть висвітити особливості викладання окремих дисциплін і навіть привернути увагу до певних проблем (якщо такі існують). Звичайно, щоб бути почутому, критика повинна бути конструктивною, тому відповідаючи на питання, здобувачам вищої освіти слід пам’ятати, що вони оцінюють освітню діяльність, а не особисті якості викладача. Саме за умови дотримання принципів академічної доброчесності опитування студентів може стати джерелом для особистісного та професійного розвитку викладачів, для побудови атмосфери взаємної довіри між студентами та викладачами, сприяти покращенню якості освіти в університеті.

Інформацію надано кафедрою менеджменту та підприємництва