International Activities

Стажування у Німецькому Бундестазі в рамках програми “Міжнародна парламентська стипендія”

Стажування у Німецькому Бундестазі в рамках програми “Міжнародна парламентська стипендія”

Посольство Федеративної республіки Німеччина інформує, що з 1 березня по 31 липня 2022 р. молоді українці знову матимуть можливість пройти п'ятимісячне стажування у Німецькому Бундестазі в рамках програми “Міжнародна парламентська стипендія” (Internationales Parlaments-Stipendium).

Міжнародна парламентська стипендія передбачає стажування в офісах депутатів Бундестагу Німеччини в ролі помічників та одночасне навчання в одному з провідних університетів Берліна (Берлінському Вільному університеті, Берлінському університеті ім. Гумбольдта та Берлінському технічному університеті).

Програма розрахована на претендентів віком до 30 років, які цікавляться політикою і прагнуть брати активну участь у суспільно-політичному житті своєї країни. Передумовами участи в програмі є наявність громадянства України, диплому про вищу освіту, а також добре володіння німецькою мовою. Стажування триватиме з 1 березня по 31 липня 2022 року. Стипендіатам надається щомісячна стипендія в сумі 500 євро, забезпечується безкоштовне проживання та медичне страхування, а також відшкодовуються транспортні витрати на подорож до та з Берліна. Детальну інформацію та необхідні формуляри можна знайти на інтернет-сторінці Бундестагу Німеччини https://www.bundestag.de/ips або на сайті посольства Німеччини в Україні https://www.kiew.diplo.de

Кінцевий термін подачі заявок на участь у програмі - 31 липня 2021 року.