International Activities

Партнерська співпраця з Казахським державним юридичним університетом ім. М.С. Нарікбаева

Партнерська співпраця з Казахським державним юридичним університетом ім. М.С. Нарікбаева

21 травня 2021 року відбулась онлайн-зустріч представників Центральноукраїнського державного педагогічного університету ім. В.Винниченка та Казахського державного юридичного університету ім. М.С. Нарікбаєва. Університети обох країн мають багаторічну історію, традиції та науковий потенціал, що створює підґрунтя для взаємовигідної співпраці у галузі академічного та наукового співробітництва.

На зустрічі з українського боку були присутні в.о. ректора професор Є.ЮСоболь, проректор з наукової роботи професор С.П. Михида, керівник відділу міжнародних зв’язків А.В. Степаненко, завідувач кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики, доцент Л.О. Ярова, завідувач кафедри журналістики, доцент Н.М. Фенько. З казахського боку в зустрічі взяли участь ректор університету професор С.Г. Пен, керівники кафедр вищих юридичних та гуманітарних шкіл, представник міжнародного відділу.

Під час зустрічі було визначено спільну зацікавленість обох сторін у галузі академічної та наукової співпраці, зокрема в напрямах спеціальностей прикладної лінгвістики, міжнародного права, журналістики та журналістських розслідувань. Також окреслено спільні важливі кроки для подальшої реалізації міжнародної співпраці в галузі науково-педагогічної діяльності та підготовки педагогічних кадрів України та Казахстану.