Erasmus+ "UTTERLY" project news

Започаткована робота Центру досконалості викладання

Започаткована робота Центру досконалості викладання

У межах виконання програми проєкту Еразмус+ «Центри сертифікації викладачів: інноваційні підходи до досконалості викладання» (UTTERLY) у Центральноукраїнському державному університеті імені Володимира Винниченка створено Центр досконалості викладання, діяльність якого унормована Положенням Про Центр досконалості викладання Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка.

Метою діяльності Центру є створення умов для гармонійного професійного розвитку науково-педагогічних і педагогічних працівників шляхом надання якісних освітніх послуг із підвищення кваліфікації за програмами з досконалості викладання, розроблених на основі кращих практик викладання та професійного розвитку викладачів. Центр розпочав свою роботу, здійснюючи організаційно-координаційну, методичну діяльність, спрямовану на професійний розвиток та підвищення кваліфікації викладачів, вивчення та поширення провідного досвіду з досконалості викладання.

Робоча група у складі науково-педагогічних працівників університету (Близнюкова О.М., Верещак Ю.М., Кібальнікова Т.В., Мельничук І.Я., Нікітіна О.О., Нічишина В.В., Подопригора Н.В., Степаненко А.-А.В.) під керівництвом проректора з наукової роботи Клочек Л.В. розробили програму підвищення кваліфікації викладачів та силабуси навчальних дисциплін, що входять до змісту програми, з урахуванням особливостей освітнього процесу в ЗВО в сучасних умовах. У програмі актуалізуються аспекти діяльності викладача вищої школи в частині впровадження інноваційних технологій, цифровізації навчання, розвитку іншомовної компетентності викладача, його спроможності викладати в умовах реалізації ідей інклюзивної освіти, врахування психологічних особливостей учасників освітнього процесу, збереження їх психічного здоров’я в нинішніх умовах, віднаходження внутрішнього ресурсу для творчого осмислення дійсності, самореалізації та самовдосконалення.