Юридична клініка

Проблеми гендерної рівності на сучасному етапі

Проблеми гендерної рівності на сучасному етапі

На таку тему 15 травня 2018 року у Кропивницькому на базі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбувся тренінг, котрий організували студенти-клініцисти Юридичної клініки ЦДПУ, Ірина Мунтян, Владислав Колісніченко, Максим Миколюк та Марина Локотош за підтримки керівника Юридичної клініки ЦДПУ, доцента кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кандидата педагогічних наук, доктора філософії, Владимирової Валентини Іванівни.

Учасниками цього заходу стали студенти Донецького національного медичного університету, вихованці Кіровоградського кооперативного коледжу економіки і права імені М.П.Сая, студенти факультету історії та права і факультету іноземних мов Центральноукраїнського державного педагогічного університету, волонтер Корпусу миру та гості з Університету третього покоління.

На сучасному етапі утвердження гендерної рівності є важливим напрямком розвитку українського суспільства. Це питання проходить крізь всі проблеми сьогодення і є актуальним в житті кожного з нас. На суспільному рівні декларовані права та можливості особистості, незалежно від статі, реально не дотримуються, упереджене ставлення й гендерна дискримінація продовжують відтворюватися, жінки та чоловіки як соціальні спільноти загалом мають неоднаковий доступ до соціальних статусів, ресурсів, привілеїв, престижу, влади. Інтеграція української держави у світове співтовариство вимагає переосмислення місця і ролі жінок у суспільстві, їх рівноправну участь у всіх сферах життєдіяльності, і, зокрема, в політиці і державотворенні, саме тому актив Юридичної клініки вирішив дослідити дане питання та провести повномасштабний тренінг, котрий тривав майже три години. За цей час учасники заходу змогли розглянути декілька кейсів підкріпленних тематичним інтерактивом, отримати купу позитивних вражень,поділитися своїм життєвим досвідом та думками.

Зустріч завершилась колом обговорень, під час якого кожен з присутніх мав змогу поділитися с оточуючими своїми думками з приводу заходу, висловити свої побажання та зауваження. Слід відзначити, що всі учасники отримали позитивний досвід та щиро дякували організаторам!