Юридична клініка

Юридична клініка зустрілася з "Університетом третього покоління "Натхнення"

18 грудня 2017 року на базі Юридичної клініки Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася зустріч студентів-консультантів та представників  "Університету третього покоління "Натхнення", який було відкрито  27 вересня 2017 року для реалізації можливості навчатися людям старшого віку.

photo5316666825636948255

Даний захід був спрямований на надання безоплатної первинної правової допомоги усім учасникам зустрічі у вигляді консультацій, роз’яснень з правових питань, складання необхідних документів. Також можливість безпосередньо поспілкуватися з клієнтами та знайти вирішення для певного кола проблемних питань дозволила студентам-консультантам застосувати отримані знання на практиці, що є дуже важливим для подальшої професійної діяльності.

Під час проведення зустрічі з представниками "Університету третього покоління "Натхнення" взяли участь студенти 4го курсу Ланчуковська Катерина, Травнікова Анна, Бричка Андрій, Тебякін Ігор, а також, у якості асистента, було залучено студента 2го курсу Колісніченка Владислава.

photo5316666825636948267

У ході заходу обговорювалися різні напрямки правозастосовчої діяльності, зокрема, щодо поведінки та механізмів захисту під час взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронними органами. Найбільше учасників заходу турбували питання стосовно соціального забезпечення, надання комунальних послуг, отримання субсидій, складання заповітів, укладання договорів купівлі-продажу нерухомості, діяльності об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та інші.

Реалізація такої форми взаємодії із громадянами дала плідні результати, оскільки було надано обґрунтовані консультації щодо всіх звернень, які надійшли до Юридичної клініки та призначено наступні зустрічі із клієнтами.