Юридична клініка

Круглий стіл за участі Юридичної клініки та фізико-математичного факультету

У рамках правоосвітницької роботи керівний склад та студенти-консультанти Юридичної клініки Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка провели разом зі студентами 2го курсу фізико-математичного факультету обговорення проблемних аспектів щодо спадкування та шлюбно-сімейних відносин.

DSC 1117

Даний захід був проведений за ініціативою керівника Юридичної клініки, доцента кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, кандидата педагогічних наук, доктора філософії Владимирової Валентини Іванівни та студентського активу з метою роз’яснення основних правових положень цих тематик та реалізації їх на практиці, ознайомлення учасників з актуальними змінами у законодавстві та інформування про діяльність Юридичної клініки. Адже після зустрічі кожен бажаючий міг отримати правову консультацію з питань, які викликають зацікавленість або звернутися за правовою допомогою згідно графіку роботи Юридичної клініки.

DSC 1122

Зокрема, у рамках круглого столу, студенти 4го курсу факультету історії та права, консультанти Юридичної клініки, ознайомили присутніх на заході з деякими особливостями спадкового права та спадкування. А саме, Ланчуковська Катерина розкрила у своїй доповіді загальні положення спадкування за законом та заповітом. Натомість, Бричка Андрій визначив порядок спадкування, строки прийняття спадщини та випадки їх пропущення, а також разом з учасниками круглого столу намагався знайти вирішення деяких спорів у цій сфері.

DSC 1130

У свою чергу, студентка 3го курсу факультету історії та права, консультант Юридичної клініки, Пихтіна Поліна ознайомила учасників із певними проблемними питаннями сімейного права, що стосуються інституту шлюбу. Дану тематику у своїй доповіді продовжив розглядати Іванов Іван, студент 4 курсу факультету історії та права, консультант Юридичної клініки, визначивши основні правові заходи захисту майнових прав подружжя, а саме зміст, форму, умови його укладення та порядок відмови від шлюбного договору.

DSC 1133

Усі учасники круглого столу активно долучалися до обговорення дискусійних питань, збагатилися новими знаннями та досвідом та виявили бажання надалі відвідувати подібні заходи.

Інформацію надано факультетом історії, бізнес-освіти та права