UNIVERSITY NEWS

З Днем народження, Тарасе!

Є в українській літературі імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким ім’ям стало ім’я Тараса Григоровича Шевченка, чия поезія от уже понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою і народною мудрістю. Тарас Шевченко лишив нам свої слова – заповіти, які допомагають нам жити. Їх називають золотими словами Шевченка.

Свою Україну любіть, 
Любіть її во время люте.
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Його називають Великим Кобзарем, бо його ім’я, святе для кожного українця. Ця людина залишила нам свої неоціненні духовні надбання – твори і світлу пам'ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру.

03 09 17 05

Слова  Шевченка  поширювали  серед  мас  безіменні  самодіяльні  митці  і композитори-професіонали. Наприклад, більше  як  80 пісень  на  слова  Шевченка  належить  Миколі  Лисенкові. Його  традицію  продовжили  К. Стеценко, Я. Степовий, С. Людкевич  та  інші.

Т.Шевченко був не тільки філософом, фольклористом, поетом, політиком, істориком, письменником, етнографом, а також був великим художником.  Шевченко  для України – не просто  народний  поет, а геніальний  митець, якого  доля обдарувала  багатьма  талантами. Значення  його  слова  для  нас  особливе. Всіх українців  він  гуртував, збирав  докупи  і  єднав  у  один  великий  український  народ.

А ми нагадуємо, що Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка продовжує флешмоб  до свята, тому долучайтеся.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"