UNIVERSITY NEWS

Міжуніверситетський онлайн-лекторій з методики навчання математики

Міжуніверситетський онлайн-лекторій з методики навчання математики

На засіданні кафедри математики та цифрових технологій доцентки Ботузова Ю., Войналович Н. та Нічишина В. відзвітували за проходження стажування (підвищення кваліфікації) на кафедрі математики та методики її навчання у Криворізькому державному педагогічному університеті. Стажування тривало 3 місяці – з 11 вересня до 08 грудня 2023 року. За цей період, окрім виконання завдань індивідуальних планів, викладачки долучилися до започаткування роботи міжуніверситетського онлайн-лекторію з методики навчання математики та провели лекції:

 

  • 19 вересня лекцію проводила кандидат педагогічних наук, доцент Войналович Наталія Михайлівна. Тема лекції: «Роль та місце задач при вивченні комбінаторики»

2

  • 24 жовтня відбулася лекція на тему «Зміст, способи, форми та методи інтеграції при вивченні математики в закладах загальної середньої освіти», яку проводила кандидат педагогічних наук, доцент Нічишина Вікторія Вікторівна

3

  • 21 листопада цикл лекцій завершувала Ботузова Юлія Володимирівна з темою «Роль інтегрованого образу способу розв’язування задачі в реалізації наступності навчання математики».

4

Заняття відвідали студенти та викладачі Криворізького державного педагогічного університету та Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. До міжуніверситетського онлайн-лекторію було залучено понад 30 студентів магістратури та бакалаврату спеціальності 014 Середня освіта (Математика).

Щиро вдячні колегам із кафедри математики та методики її навчання Криворізького державного педагогічного університету за підтримку, співпрацю й можливість запозичити досвід у викладанні навчальних дисциплін, вдосконалити професійну майстерність, визначити перспективні напрямки викладання освітніх компонентів на програмах за спеціальністю 014 Середня освіта (Математика). Висловлюємо особливу подяку завідувачу кафедри математики та методи її навчання, кандидату педагогічних наук, доценту Дмитру Євгеновичу Бобилєву і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.

Інформацію підготувала доцент кафедри математики та цифрових технологій Юлія Ботузова