International Activities

XXVIII СХІДНА ЛІТНЯ ШКОЛА – 2018 У ВАРШАВІ

Центр Східноєвропейських студій Варшавського університету оголошує набір на XXVIII Східну літню школу – 2018 (28 червня – 28 липня 2018 р.) для студентів, випускників вищих навчальних закладів, які проводять власні наукові дослідження і не досягли 35 років. Мета проведення – можливість ознайомлення із ситуацією в науковій галузі, знайомство з новим оточенням і видатними вченими, оцінка ресурсів польських архівів і бібліотек. Учасники, які виконають всі визначені програмою вимоги, отримають диплом Східної літньої школи.

Умови участі:

  1. Кандидати повинні володіти двома мовами школи, якими проходитимуть лекції, польською та англійською, на рівні, достатньому для розуміння занять та участі в них.

  2. Перевага буде надаватися кандидатам, спеціалізацією яких є історія та сучасність Східної Європи, особливо XIX–XXI ст., а також період краху комунізму і трансформації країн регіону.

  3. Програма школи складається з циклу лекцій і семінарів (один семінар на вибір, відповідно до тем, наукових зацікавлень і досліджень учасників школи) та навчальних турів щодо історії мистецтва і культури, а також включає презентації інституцій, архівів і наукових бібліотек.

  4. Кандидати, які дотримаються основних умов повноцінної участі, можуть подавати заявку на фінансування, щоб покрити повністю або частково (залежно від країни походження) вартість перебування в школі (готель, харчування, лекції, матеріали, навчальні тури).

Документи:

Кандидатам необхідно надіслати  на адресу [email protected]  такі документи:

– заповнена анкета школи,

– заява про прийняття з описом робіт і наукових інтересів, а також темою реферату,

– резюме (curriculum vitae) з фотографією,

– перелік всіх наукових публікацій,

– два відгуки дослідників проблематики, якою займається кандидат (бажано одна з Польщі),

– копія диплому про закінчення вищого навчального закладу.

Термін надсилання комплекту документів - 20 травня 2018 р.

Будуть розглядатися тільки заявки з повним комплектом документів. Заяву та анкету необхідно подавати польською мовою, а резюме – англійською.

Інформацію надано навчально-науковим відділом