fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Студенти природничо-географічного факультету навчалися надавати невідкладну допомогу

Студенти природничо-географічного факультету разом з викладачем пройшли 12-годинні курси з надання долікарської допомоги. Навчання здійснювали інструктори-волонтери Кіровоградської обласної організації Товариства червоного хреста України.

В приємній атмосфері невимушеного спілкування учасники курсів здобували знання щодо порядку дій при виявленні постраждалих у невідкладних станах, ситуаціях масового ураження, ситуаціях, що загрожують життю і здоров’ю людей, проведення серцево-легеневої реанімації. Значна частина часу відводилася для відпрацювання і закріплення практичних навичок транспортування, іммобілізації, десмургії тощо.

 

Окремою родзинкою курсів стала стресова підготовка слухачів. Інструктори разом з помічниками інсценували ситуації масового ураження із застосуванням гриму, муляжів та манекенів. За умовами, необхідно було в обмежений проміжок часу організувати надання допомоги постраждалим в різних станах і з різними видами уражень.

Після складання справжнього іспиту, всі слухачі отримали Сертифікати міжнародного зразку, які надають юридичне право здійснювати заходи з надання долікарської допомоги постраждалим.

Вся група висловлює подяку за професіоналізм і відданість своїй справі учасникам Загону швидкого реагування Кіровоградської обласної організації Товариства червоного хреста України і, найперше, Віталію Зозулі та Олегу Плахотнюку.