fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Комплексна практика (грунтознавство, основи сільського господарства)

В рамках комплексної практики з ґрунтознавства та основ сільського господарства 26 травня 35 група природничо – географічного факультету відвідала Компаніївський коледж ветиринарної медицини під керівництвом доцента кафедри біології та методики її викладання Дефорж Ганни Володимирівни та декана факультету, доцента кафедри біології та методики її викладання Гулая Олександра Володимировича.

«Це була одна з найцікавіших екскурсій, яка значно поповнила наш багаж знань. Ми отримали величезну кількість нових вражень та цікавої інформації, емоції переповняють» - діляться враженнями студенти.

Коледж має навчально-виробничу клініку, яка складається з двох навчальних корпусів, в яких розміщується 11 лабораторій, операційна, два манежі, де проходять заняття з живими об’єктами (тварини, птиця), міжкабінетна лабораторія, фантомна та секційний зал. Також є виробнича зона клініки: господарський двір, пасіки (35 сімей), та машино-тракторне відділення.

Нас зустріли дуже привітно, провели цікаву екскурсію по господарчій частині та по лабораторіям. Було надзвичайно цікаво дізнатись про методи навчання у коледжі. Так як для підготовки висококваліфікованих кадрів ветеринарної медицини потрібно, щоб студенти постійно працювали з живими обєктами, брали участь у лікувальних та профілактичних заходах. Для цього коледж має власне господарство: цесарок, качок, курей, нутрій, золотистих фазанів, кролів, віслюків, свиней, корів, овець та страусів. Відвідали лабораторії, пасіку та пригощались медом. По закінченню екскурсії нас зустріли студенти технікума з чудовим концертом, та неймовірними творчими талантами.

Хочемо висловити величезну подяку директору коледжу Гордієнку Григорію Миколайовичу та завідувачу відділенням ветиринарної медицини Омельчуку Олексію Віталійовичу – такого екскурсовада у нас ще не було: і привітність, і професійні знання, і почуття гумору. Нам дуже сподобалась ця поїздка, ми отримали багато позитивних вражень, дізналися багато нового та цікавого для себе. Дякуємо Компаніївському коледжу ветеринарної медицини! До нових зустрічей!