fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Екскурсія до НДЕКЦ при МВС України

Студенти 23, 25 та 35 груп природничо-географічного факультету відвідали Кіровоградський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Метою екскурсії було ознайомлення з особливостями роботи лабораторій центру. Особливу увагу приділено відділу дослідження матеріальних речовин та виробів, де проводяться досліди за двома напрямками – хімія та біологія. Пройшовши курс імунології у ВУЗі, студентів зацікавили практичні аспекти імунологічних досліджень, особливості використання мітохондріальної ДНК, специфіка серологічного аналізу тощо. Багато питань викликали особливості дослідження волосся. Надзвичайно цікавою виявилася робота хімічної лабораторії, де досліджують наркотичні та психотропні речовини, прекурсори, нафтопродукти, спирти, проводиться експертиза вибухонебезпечних речовин.

Відвідавши сектор дактилоскопічної експертизи майбутнім біологам показали особливості зняття та аналізу відбитків пальців. У секторі дослідження документів та почерку студенти зрозуміли, що підробити підпис викладача у заліковці чи печатку деканату неможливо, а також навчились розрізняти справжні гроші від підробних та дізнались що гривня є однією із найзахищеніших від підробок купюр світу. Значний виховний вплив здійснили працівники сектору вибухотехнічних та пожежно-тенічних досліджень, розповівши про особливості поводження з «підозрілими» знахідками, а також фейєрверками та інишими вибухонебезпечними предметами.

Студенти були вражені різноманітністю сучасних методик та оснащення лабораторій і навіть прийняли участь у проведенні частини реальної експертизи у якості «асистентів», що викликало неймовірні емоції та незабутні враження.

Кафедра біології та методики її викладання висловлює подяку адміністрації та співробітникам НДЕКЦ при МВС України в Кіровоградській області за захоплюючу екскурсію та увагу, приділену студентам природничо – географічного факультету.

Керівники практики: к.б.н., ст..викладач Казначєєва М.С., к.с.-г.н., ст.викладач Гулай В.В.