fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

СТОРІНКАМИ ІСТОРІЇ РІДНОГО КРАЮ

img 04Дехто скаже, що краєзнавчий музей – це нудно, завжди одне й теж, але я із впевненістю можу  цю думку заперечити. Адже для майбутніх географів такі походи завжди пізнавальні та захоплюючі.

Отже, подія осені - похід в музей. Згідно сценарію за яким працюють усі екскурсоводи, нам, студентам 12 групи, почали розповідати історію від Кам’яного віку і до сьогодення. Розповідали історію знахідок, які були знайдені як археологами, так і звичайними жителями Кіровоградщини. Дівчатам цікаво було порозглядати вбрання певного періоду та робочий кабінет Володимира Винниченка; хлопці ж зацікавилися зброєю козаків та солдатів 1941–1945 рр.. Чудовою була виставка мінералів, коштовних каменів та інших порід.

Якщо у Вас виникне питання «Ну і що ж тут цікавого? Все як завжди». Е, ні! Читайте далі! По завершенню екскурсії нас відвели до зали, в якій історія речей, фото, переживання  були відомі кожному з нас. У цій кімнаті було виставлено зброю, прапори, деякі особисті речі, листи дітей до захисників, які перебувають на сході України. Фото солдатів, офіцерів, медичних працівників, яких ми більше не зустрінемо на вулиці чи в кафе.  Ця кімната викликала найбільше емоцій, тому що в ній «зберігається» історія, яку ми переживали і, яку ми досі переживаємо.

Тому, я із впевненістю можу говорити своїм друзям, батькам, знайомим, що краєзнавчий музей – цікавий, сучасний і актуальний!

Діана Яценко, студентка 12 групи