fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Подорож в минуле!

Сенсація!!!! Вперше, на природничо-географічному факультеті, студенти-біологи 45-ої групи здійснили неймовірну телепортацію в різні епохи історії розвитку біологічних наук, яка відбулася 6 грудня 2011 року. Мотиваційним поштовхом стало вивчення предмету «Історія біології», а відбувалося це на заключному занятті у вигляді театралізованої вистави.

Всі студенти були поділені на 5 груп відповідно епохам історичного розвитку: «Первісні уявлення. Стародавня Греція», капітан команди – Буртова Інна, учасники: Вадан Н., Каліцун О., Дулхеску А., Данілова В.; «Стародавній Рим. Середньовіччя», капітан команди – Комар Ольга, учасники: Гайдук Ю., Клименко А., Черкасова Ю.;  «Епоха Відродження», капітан команди – Ткач Ілона, учасники: Шуліка С., Феценець Б., Кручковська Д.;  «ХІХ століття», капітан команди – Бондаренко Роман, учасники: Королюк В., Мажар О., Параниця О.; «ХХ століття», капітан команди – Хлєбнікова Ольга, учасники: Підвальна А., Калмикова І., Бакала М., Чернюк І.

Кожна команда представила неймовірно цікаві та суттєві факти певного періоду в історії біології. Глядачі мали змогу прослідкувати поступовий, логічно складений процес розвитку цієї науки: від зародження життя на Землі, до сучасних відкриттів в області молекулярної біології, генетики, біохімії та інших складних наук. Кожна епоха була обіграна з урахуванням певних життєвих ситуацій та труднощів, які виникали при відкриттях у науці та супроводжували життя видатних біологів, створюючи різні перешкоди в досягненні їхньої мети.Студенти всіх команд підійшли до показу обраної епохи креативно та оригінально, вони висвітлили дуже важливі, складні поняття та процеси в історії біології в поєднанні з гумористичною ноткою сучасності, що й зробило проведення даного заходу дуже незвичайним та загадковим. При переході від однієї епохи до іншої, глядачі, з захватом і з завмиранням подиху, поринали у все нові відчуття, які викликали особливості певного періоду часу.

Присутніх на заході було багато, серед них: декан ПГФ, к.х.н., доцент Клоц Є.О., заступник декана з навчально-виховної роботи, к.і.н. Дефорж Г.В., завідувач кафедри біології, к.б.н., доцент Гулай О.В., доктор с.-г. наук, професор Данилків Я.Н., к.с.-г.н., доцент Данилків О.М. та студенти молодших курсів.

Велику подяку висловлюємо викладачеві дисципліни «Історія біології», кандидату історичних наук, заступнику декана з навчально-виховної роботи Дефорж Ганні Володимирівні за організацію та проведення такого нестандартного заняття, а також можливість реалізувати свої творчі здібності.

Сподіваємось в майбутньому нас чекають не менш цікаві заходи наукового та творчого спрямування.

Студентки 45 гр. Хлєбнікова О. В.
Калмикова І. В.
Підвальна А. Г.