fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Warning

JFolder: :files: Path is not a folder. Path: [ROOT]/images/stories/vrabota/news_2011_03_23_11_19

Notice

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

«З далеких мандр і в повернувшись»

22 грудня о 16:00 у аудиторії №8 природничо-географічного факультету відбувся туристський вечір, присвячений туризму і мандрам.

На цьому вечорі викладачі факультету, студенти природничо-географічного факультету, факультету фізичного виховання, а також гості та друзі-туристи поділилися спогадами про походи I-II ступеня складності, мандрівки і спортивний туризм як вид діяльності.

Слайд-шоу були доповнені яскравими розповідями учасників і керівників походів про туристичну діяльність, мандрівне життя і похідні будні.
Черна Юлія, студентка 3 курсу природничо-географічного факультету, представила аудиторії захоплюючу розповідь про похід I категорії складності в Українських Карпатах.
Босецька Вікторія,  студентка 3 курсу природничо-географічного факультету, повідомила про діяльність секції спортивного туризму, скелелазіння та спортивного орієнтування, а також яскраво проілюструвала це фотографіями із змагань, туристських зльотів та зборів.

Мошна Ірина,  студентка 3 курсу природничо-географічного факультету, розповіла про похід 3 ступеня складності, що був пройдений збірною командою студентів ПГФ та факультету фізичного виховання в рамках змагань, присвячених 65 річниці перемоги у ВВВ. Розповідь була доповнена міні-фільмом з фотографій.

Свої лижні походи різних ступенів складності показав і викладач кафедри географії та геоекології Колотуха Олександр Васильович.

Також свої походи презентували друзі-туристи, які тренуються у Обласному Центрі туризму, краєзнавства,спорту і екскурсій учнівської молоді. З відео про свої походи виступили Лісота Андрій Андрійович(випускник ПГФ, що нині працює в ОЦТКСЕУМ) та Азізян Гаррі.

Обласний Центр туризму також нагородив студентів ПГФу 5 курсу — Алєксандрова Олександра, Максима Запорожана та Кондратенка Олександра за зайняте II місце в конкурсі на кращий звіт про похід I категорії складності.

Загалом було презентовано 7 фільмів, які якнайкраще проілюстрували гостям, що ж таке «похід» і як в походах буває весело і цікаво. Але туристи – це люди, які мужньо долають всі перешкоди, які їм пропонує природа, саме тому в презентаціях було показано як це роблять люди, які не є кінозірками і суперменами, а є звичайними студентами, викладачами, керівниками, учасниками походів, а головне – надійними друзями.

Під час туристичного вечору під акомпанемент  Алєксандрова Олександра та Черної Юлії було виконано декілька традиційних туристичних пісень, а також пісень, які так полюбилися всім, хто випробував себе похідними буднями.

Також на вечорі виступили Михида Сергій Павлович — заступник ректора КДПУ із науково-педагогічної та виховної роботи, а також завідувач кафедри географії  та геоекології — Кривульченко Анатолій Іванович, декан природничо-географічного факультету — Клоц Євген Олександрович, заступник декана з виховної роботи — Дефорж Ганна Володимирівна, викладач кафедри географії і геоекології — Вовк Валентин Михайлович.

В аудиторії були представлені основні види  туристичного спорядження — як особистого, так і групового.

Вечір вела студентка 3 курсу природничо-географічного факультету — Мошна Ірина.

{gallery}vrabota/news_2011_03_23_11_19{/gallery}