fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Студенти спеціальності Середня освіта (Природничі науки) відвідали Кіровоградський обласний художній музей

Крім опанування передбачених навчальним планом підготовки майбутніх фахівців зі спеціальності 014 Середня освіта «Природничі науки» студенти третього курсу групи ПН18Б охоче долучаються до участі у культурному житті міста. Зокрема наприкінці вересня 2020 року вони відвідали Кіровоградський обласний художній музей, який оновив свої виставкові зали та колекції.

 

Музей має п’ять виставкових залів, з них три є стаціонарними: «Сокральне мистецтво», «Мистецтво XVIII – початку ХХ століть», «Художники-земляки». Також в експозиції музею представлено комплекс декоративно-ужиткового мистецтва. Виставковий зал «Сокральне мистецтво» для студентів виявився цікавим і атмосферним. Студенти мали можливість побачити ікони, які й до нині мають сильну енергетику, дізнатися їхню історію створення, як здійснюється реставрація за допомогою сусального золота, і навіть дізнатися деякі правила написання цих ікон, спостерігали символіку, якої дотримувались автори у написанні образів.

Зал західноєвропейського та російського мистецтва XVIII – початку ХХ століть по своєму вразив глядачів. Студенти спостерігали динаміку розвитку культури і краси жінок, які жили у XVIII – початку ХХ століть, на полотнах це передано якнайкраще, техніки виконання робіт, а також правильно підібрані фарби для передання атмосфери – не залишилися непоміченими.

Що ж до залу художників-земляків, то студентів щонайбільш зацікавив саме цей зал. Там можна побачити картини сучасних художників, від яких важко відірвати очі, і вони начебто близькі, зрозумілі, глибинні для кожного, дивишся і щоразу знаходиш новий сенс у побаченому.

Група студентів-природничників в цілому дуже задоволена і вдячна працівникам музею за гарну, пізнавальну та змістовну екскурсію.

Інформацію підготували студентка групи ПН18Б Буднікова Світлана та куратор групи доц. О.М.Трифонова