fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Професіонал-практик провів відкриту лекцію для студентів-географів

24 вересня 2020 року до студентів ЦДПУ ім. В. Винниченка, які навчаються за освітньо-професійною програмою (ОПП) «Середня освіта (Географія) та краєзнавчо-туристична робота», завітав представник роботодавців у сфері туристичного бізнесу, заступник голови громадської організації «Кіровоградська обласна організація роботодавців туристичних агентств, готелів та санаторно-курортних закладів», директор туристичного агентства «Райдо тур» Знахаренко Олександр Маратович (м. Кропивницький).

 

Олександр Маратович провів відкриту лекцію, під час якої розкрив сучасні реалії існування туристичного сектору економіки України і Кіровоградської області в умовах пандемії та інших загроз, його актуальну організаційну структуру, особливості трансформації туристичного ринку на різних масштабних рівнях, подальші перспективи розвитку краєзнавчо-туристичної діяльності в межах області.

Розмова була невимушеною, студентів та викладачів цікавило бачення професіоналом-практиком сучасних проблем та перспектив розвитку туризму в Кіровоградській області, Україні, тенденцій переформатування міжнародного туристичного ринку.

Олександр Маратович пообіцяв і надалі продовжувати спілкування зі студентами, знайомити з прикладними аспектами організації та провадження краєзнавчо-туристичної діяльності. Отримана інформація може бути використана студентами під час вивчення дисциплін «Основи туризму», «Методика організації краєзнавчо-туристичної роботи», «Розробка та організація туристських маршрутів і турів», «Туристичне країнознавство». Слід зазначити, що О.М. Знахаренко вже багато років співпрацює з кафедрою географії та геоекології ЦДПУ ім. В. Винниченка, ділиться своїм досвідом із викладачами та студентами, є одним із розробників освітньо-професійної програми «Середня освіта (Географія) та краєзнавчо-туристична робота», яка успішно реалізується на кафедрі, входить до складу робочої групи з удосконалення ОПП.

Висловлюємо щиру вдячність Олександру Маратовичу за плідну співпрацю, цікаву лекцію та змістовну бесіду зі студентами та викладачами.