fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Відгуки студентів про відвідування музею 3-го окремого полку спеціального призначення

Ми, студенти  65БХ19М групи, разом із завідувачем кафедри біології професором  Надією Андріївною Калініченко  25-го листопада відвідали музей 3-го окремого полку спеціального призначення. Експозиція продумана, екскурсія логічно побудована і добре розкрита одним із військовослужбовців  спецназу.

Головне, що хочеться відзначити в роботі створеного музею — авторам вдалося створити так звані «переходи» від одного до іншого, що пов`язані з певними подіями як в полку, так і в Україні. А саме його історія створення, зал, пов`язаний із подіями на майдані, зал із ілюстраціями про Донецький аеропорт. Відповідно до цього ми ознайомилися із видами спорядження спецназу яке воно було раніше та є на даний час. Особливо запам`яталася ілюстрація із конструктора LEGO, тим, що її робив 9-ти річний хлопчик і український прапор  зроблений  ним власноруч. І, звичайно, зал вшанування пам`яті загиблих в АТО. Деякі не могли стримувати свої емоції, що і зрозуміло.

Ми у великому захваті від виконаної  праці по створенню цього музею, а також тієї естетики оформлення та подачі  інформації про життя і подвиги бійців полку. Вельми вдячні тим, хто долучався до створення цього музею та займається подальшим доповненням інформацією, експонатами, адже потрібно пам`ятати про тих, хто відає своє життя за Батьківщину. Наша група магістрів емоційно сприймала  розповіді екскурсовода, майже нашого ровесника.  Але ми всі були вражені тим, що побачили і почули,  перейнялися гордістю за  бійців  3-го окремого полку. Все, що ми хотіли, запитували і отримували відповіді на свої запитання. Щиро дякуємо хлопцям за теплий прийом на екскурсії в музеї 3-го ОПСпП.

Сопільняк Анатолій , магістр першого року навчання