fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Архів новин природничо-географічного факультету

Підсумки сезону навчальних польових географічних практик

В стінах природничо-географічного факультету відбулась чергова звітна конференція за результатами навчальних польових географічних практик. 

 

Специфічною особливістю спеціальності Середня освіта (Географія) є система польових практик, які відбуваються за межами навчальних приміщень. Щороку з настанням теплого сезону студенти-географи полишають звичний ритм життя і відправляються "в поля" закріплювати отримані знання на практиці.

Студенти І курсу проходять метеорологічну практику (територія та околиці м. Кропивницький), геологічну, топографічну та туристську практики (НПП Бузький Гард, Миколаївська область) - керівники: доц. Вовк В.М., доц. Онойко Ю.Ю., ст.викладач Зарубіна А.В.; студенти ІІ курсу закріплюють знання з грунтознавства та географії грунтів, ландшафтознавства, гідрології та геоморфології (територія Поділля, Буковини, Українських Карпат та Закарпаття) - керівники: доц. Онойко Ю.Ю. та викладач Мовчан С.В.; студенти ІІІ курсу подорожують півднем України (Миколаївська, Дніпропетровська та Херсонська області) - керівники доц. Гелевера О.Ф. та Мовчан С.В.

Крім того, майбутні вчителі географії в ході екскурсійних виїздів здійснюють біогеографічні дослідження на території Кіровоградської області (керівник - доц. Мирза-Сіденко В.М.) та відвідують провідні підприємства, організації та установи Кіровоградської, Дніпропетровської та Миколаївської областей (керівник - доц. Семенюк Л.Л.).

Також у 2019 році студенти природничо-географічного факультету здійснили подорож до Німеччини, Австрії та Чехії в рамках Міжнародної програми академічного обміну. Ця подорож вдруге була організована зусиллями доц. Гелевери О.Ф.

На підтвердження успішного проходження навчальних практик, студенти підготували текстові звіти та поділилися своїми досягеннями та враженнями з усіма під час доповідей на звітній конференції. Виступи доповідачів вкотре підтвердили важливість польових практик для професійного становлення студентів як майбутніх професіоналів.