lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

"Заради життя на Землі"

День пам’яті та примирення та День перемоги — це знакові дні, які відзначаються в Україні та в багатьох країнах світу.  Ці дні є символом перемоги над нацизмом та фашизмом у Другій Світовій війні та нагадують нам про трагедії, які сталися в минулому, а також про необхідність збереження миру на Землі.

Бібліотекарі університету підготували розгорнуту тематичну книжкову виставку "Заради життя на Землі".

Перший розділ "Примиритися, щоб перемогти" показує важливість збереження миру та взаєморозуміння між країнами для досягнення перемоги, розкриває труднощі, які довелося пережити українському народу під час війни, а також роль місцевого населення у забезпеченні перемоги.

Другий розділ "Кіровоградщина в роки Другої світової війни" може бути особливо цікавим для мешканців Кіровоградщини, адже він детально розкриває події під час війни, роль місцевого населення у боротьбі з окупантами та життя на передовій.

Третій розділ "Пам'яті одного героя" розповідає про життєвий шлях та військову діяльність одного із учасників війни, який прославився мужністю та героїзмом. Цей розділ допоможе краще зрозуміти, як важливо бути сильними та мужніми.

Четвертий розділ "Участь викладачів, співробітників, студентів університету у боротьбі проти німецьких загарбників", що розповідає про внесок представників університетської спільноти в боротьбу проти нацизму.