lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Наукова бібліотека університету підготувала виставку до Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Наукова бібліотека університету підготувала виставку до Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

До Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні універсальний читальний зал підготував виставку «Герої не вмирають». Цією виставкою ми вшановуємо подвиг учасників Революції Гідності, які поклали життя за волю України, за свободу та гідне життя свого народу. Цих героїв назвали Небесною Сотнею.

Подвиг Небесної Сотні не був марним, він став фундаментом оновленої держави і єдності народу. Події Євромайдану спричинили докорінні зміни в душах, серцях та свідомості українців.

Революція Гідності назавжди змінила та об’єднала наш народ. Вісім років пройшло з часу, коли Майдан прощався з Героями Небесної Сотні трьох поколінь, найстаршому з яких було 73, а наймолодшому – 17. Тоді ніби сам ангел перевтілився у білого голуба, щоб вклонитися розстріляним Лицарям Свободи і забрати їхні нетлінні душі з собою…

Але Герої не вмирають. Над Воїнами Світла смерть не владна. Вони просто пішли із Майдану – в небо. Тож живімо і пам’ятаймо людей, які не пошкодували власного життя задля свободи і незалежності рідної України.