lib_logo

Бібліотека ЦДУ ім. В.Винниченка

Сила життя відважних кіборгів

Сила життя відважних кіборгів

До Дня Збройних Сил України в бібліотеці відбувся патріотично-виховний захід «Нічого кращого у світі нема — як захищати рідну Батьківщину», гостями якого стали військовослужбовці АТО, наші доблесні кіборги: Вадим Довгорук і Василь Петринко та волонтери: Т. Бородіна, І. Давидова. На зустрічі були присутні викладачі, студенти факультету історії та права, фізико-математичного та природничо-географічного факультетів та здобувачі освіти Наукового ліцею.

Молодь університету мала змогу ближче познайомитися з відважними бійцями-захисниками, які були на грані життя і смерті та незважаючи на це навчились посміхатися, жити, ділитися позитивними емоціями з іншими. Спілкування в дружньому колі надавало можливість кожному співрозмовнику запитати про наболіле, про те, що хвилювало душу.

Не залишились байдужими учасники зустрічі до спогадів про фрагмент трагічно-фронтового життя захисника Донецького аеропорту В. Довгорука, Сльози накочувались на очі, серце охоплювали біль і співчуття, а ще тяжко було повірити у те, як можна було в таких умовах вижити. Не дивлячись ні на що вижив, навчається на психолога в нашому університеті, щоб допомагати іншим у тяжких життєвих обставинах, та проводить екскурсії у музеї 3-го полку спецпризначення імені Святослава Хороброго. Більше про цю мужню людину можна прочитати у збірці «Сила життя» з розповіді Олени Сідорової та на сторінках місцевої періодики. А також прослухати пісню Святослава Вакарчука «Мить», в основу якої покладена зустріч співака з тяжкопораненим кіборгом у київській лікарні, де лікарі Вадима повертали до життя.

Світлим, теплим позитивом віяло при розповідях і від Василя, а ще великою вірою в те, що Україна переможе, і мир нарешті запанує у ріднім краю. Поранення, полон в Ростовській області, з якого завдяки материнській відчайдушності, витривалості та любові вдалося повернути його в Україну. Зараз Василь, знаходячись у шпиталі на лікуванні, знайшов у собі сили, щоб прийти на зустріч зі студентами й поділитися спогадами про пережите.

Наприкінці зустрічі студенти фізико-математичного факультету спеціальності «Технологічна освіта« вручили героям-землякам подарунки-обереги — власноруч виготовлені м'які іграшки: зайця для маленької доньки Вадима Софійки, а для неодруженого Василя — символ наступного року.

На завершення заходу слово було надане ректору університету професору Семенюку О. А., який звернув увагу присутніх на ту деталь, що у кожного з нас є певні проблеми, але коли зустрів абітурієнта В. Довгорука, то власні проблеми синхронно зникли, стали мізерними. Адже безмірне щастя: бачити, чути, ходити та й просто жити, цінувати кожну мить свого життя. Наостанок усі охочі мали змогу зробити світлину напам'ять поряд із відважними кіборгами, котрі ціною власного життя оберігали наше мирне спокійне сьогодення.