Оголошення

Допомога для збереження наукового потенціалу України

Допомога для збереження наукового потенціалу України

Фундація імені Кшиштофа Скубішевського у співпраці з Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету розпочинає термінову акцію з фінансової допомоги вченим, які стали жертвами тривалої агресії Росії та Білорусі проти України.

Вибір осіб, які отримають допомогу, її розмір та засади надання будуть продиктовані метою акції — зберегти науковий потенціал України. При виборі бенефіціарів найбільше значення будуть мати два критерії:

  • Потенціал ученого, який буде оцінюватись значною мірою на підставі якості та актуальності його теперішньої наукової роботи. Особи, що в силу молодого віку мають незначний науковий доробок, але є перспективними вченими, також можуть отримати фінансову допомогу.
  • Мета, яка має бути досягнута завдяки наданню допомоги вченому, буде оцінюватись відповідно до того, чи пропонована ціль є чітко описана, вірогідна та важлива для збереження наукового потенціалу України. Прикладами таких цілей є проведення наукових досліджень, що стали невідкладними у зв’язку з війною; продовження науково-дослідної роботи, що була перервана бойовими діями (наприклад, завершення кандидатської дисертації); надання можливості вченому займатися науковою роботою у перехідний період, щоб згодом він мав змогу повернутися до наукової роботи в Україні за нормальних умов і в міжчасі не був змушений змінювати професію та/або емігрувати (або, щоб він зміг повернутися з еміграції, коли це дозволить ситуація).

Основною формою допомоги в межах цієї акції буде виплата Фундацією вченому коштів на проживання впродовж шести місяців у розмірі 400 євро на місяць, а також, у разі нагальної потреби, надання йому місця проживання.

Заявки на участь можна подавати, починаючи з сьогоднішнього дня до оголошення про закінчення набору. Вони будуть розглядатися у поточному режимі: чим раніше буде подана заявка – тим швидше заявник отримає відповідь.

Заявки на участь можна подавати винятково в електронному вигляді через форму: apply.skubi.eu.org

Контакти: [email protected], телефон +48731164682

Інформацію надано навчально-науковим відділом