Оголошення

Навчальний курс для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти «6 кроків до доброчесності: від теорії до практики»

Запрошуємо викладачів університету ознайомитись з навчальним курсом «6 кроків до доброчесності: від теорії до практики», який підготувало Управління просвітницької роботи та навчальних програм Національного агентства з питань запобігання корупції.

У межах курсу розкриті теми суспільної доброчесності, а також надані інструменти для забезпечення прозорого й доброчесного освітнього середовища, нетерпимого до проявів корупції, академічної доброчесності тощо.

Для отримання доступу до матеріалів курсу необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням

Згідно із Законом України «Про освіту» освіта є державним пріоритетом, що забезпечує інноваційний, соціально-економічний і культурний розвиток суспільства. Принципами державної політики у сфері освіти є академічна доброчесність, формування громадянської культури, усвідомленої потреби в дотриманні Конституції та законів України, нетерпимості до їх порушення.

Науково-педагогічні працівники, згідно із Законом України «Про вищу освіту», зобов’язані підвищувати свій професійний рівень та педагогічну майстерність.

Також Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти наголошує на необхідності підтримання репутаційного капіталу українських закладів вищої освіти поруч із новою культурою якості та доброчесності, а серед своїх вимог зазначає зокрема й запровадження «нульової толерантності» до будь-яких проявів недоброчесності, що має бути втілена в інституційну культуру та підкріплена відповідними процедурами й інституційними практиками.

Уповноважена з питань запобігання та виявлення корупції Окопник О.М.