Science

Академічно. Мобільно. Ефективно

Академічно. Мобільно. Ефективно

5 листопада у віртуальних стінах факультету психології, педагогіки та гуманітарних наук Краківської Академії імені Анджея Фрича Моджевського відбулася гостьова лекція доцента кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики Бондаренка Олександра Сергійовича.

Темою лекції “Application of state-of-the-art IT tools in translation industry” для студентів бакалаврату спеціальності Філологія (English in Business, English/Polish and Polish/English Translation) стали перекладацькі технології та їх вплив на перекладацьку індустрію.

На занятті, окрім отримання сучасних знань з перекладацьких технологій, студенти мали змогу набути практичних навичок зі створення перекладацького проєкту, обрахування бюджету, власне перекладу українською мовою. За результатами анкетування студентів, що відвідали захід, керівництво факультету психології, педагогіки та гуманітарних наук Краківської Академії імені Анджея Фрича Моджевського, прийняло рішення продовжити співпрацю з нашим університетом у форматі лекцій для наших студентів перекладацького відділення, запланованих на грудень 2020 року, а також додаткових виступів доцента Бондаренка О.С. у якості запрошеного лектора у квітні-травні 2021 року.

Доцент кафедри перекладу, прикладної
та загальної лінгвістики Бондаренко К.Л.