Erasmus+ "UTTERLY" project news

Переймання досвіду удосконалення викладацької майстерності у європейських партнерів проекту «UTTERLY»

Переймання досвіду удосконалення викладацької майстерності у європейських партнерів проекту «UTTERLY»

Член робочої групи, яка реалізує виконання Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка програмних завдань проєкту «UTTERLY», доцент кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методики їхнього навчання Степаненко А.-А. В. взяла участь у ряді заходів, що проходили в Байройтському університеті (Німеччина).

Степаненко А.-А. В. нині виконує програму академічної мобільності в Байройтському університеті, який входить до 14 університетів консорціуму, що реалізує проєкт Еразмус+ «UTTERLY». У своїй діяльності доцент спрямовує зусилля щодо налагодження співпраці, у тому числі в частині переймання досвіду іноземних колег удосконалення викладацької майстерності. Так, Степаненко А.-А. В. була учасницею заходів у Міжнародному центрі університету Байройт –  «Образ світу та мови в німецькій та українській культурі. Мова як засіб спілкування», «Німецька та українська культура. Міжкультурна комунікація», «Мова як засіб спілкування. Комунікація та стилі навчання», «Німецькі та українські звичаї та традиції. Культура мовлення».

Отримані знання та досвід дають можливість віднаходити і впроваджувати нові підходи у викладанні німецької мови в ЦДУ ім. В. Винниченка.