Science

Роль науки та освіти в забезпеченні сталого розвитку: Міжнародна конференція

Роль науки та освіти в забезпеченні сталого розвитку: Міжнародна конференція

Сілезькою академією (Катовіце, Польща) спільно з Академією прикладних наук – Вищою школою управління і адміністрації в Ополє, Бердянським державним педагогічним університетом, Братиславським університетом економіки і менеджменту, Глухівським національним педагогічним університетом імені Олександра Довженка, Державним біотехнологічним університетом, Інститутом дослідження просторового розвитку, Навчально-науковим центром «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, Харківським національним університетом міського господарства імені О.М.Бекетова, Хмельницькою гуманітарно-педагогічною академією, Центральноукраїнським державним університетом імені Володимира Винниченка організовано IV Міжнародну наукову конференцію «Роль науки та освіти в забезпеченні сталого розвитку».

Пленарне засідання відбулося 12 січня 2023 р. на платформі Google Meet.

Після закінчення пленарного засідання у закладах вищої освіти, які є співорганізаторами конференції, почалася робота в секціях, яка продовжилася і 13 січня 2023 року.

Учасниками конференції стали молоді вчені нашого університету: к.пед.н. Д.В.Соменко, д.пед.н., проф. О.М.Трифонова. Ними була презентована доповідь  «Цифровий технічний засіб навчання – як основний компонент техногенного середовища в умовах сталого розвитку / Digital technical means of learning – as the main component of the man-made environment in conditions of sustainable development» (М.І.Садовий, Д.В.Соменко, О.М.Трифонова).

На пленарному засіданні та під час секцій вчені обговорювали актуальні питання економіки, екології, медицини і здоров’я, математичного моделювання; впливу цифрової економіки на політику XXI століття, особливості надання психологічної допомоги, зокрема, дітям в період воєнного стану в Україні;  ділилися досвідом вивчення європейської правової бази для освіти задля забезпечення сталого розвитку.

Підсумок роботи пленарного засідання підвела к.психол.н., доц. Ірина Остополець. Вона підкреслила, що масштабність конференції і активність українських науковців є свідченням незламності їх духу, які продовжують проводити дослідження в умовах війни. Активна співпраця з європейськими вченими є підтвердженням реальної інтеграції України в ЄС, а українських науковців у світову наукову спільноту. Модератор подякувала європейським колегам за активну співпрацю і підкреслила, що з кожним роком все більше молодих вчених отримують можливість брати участь у міжнародних освітніх, культурних і наукових проектах, а значить у науки є майбутнє!

Всі учасники конференції охоче спілкувалися, намічали плани на майбутнє.