Science

Дев’яте засідання Спілки Рад молодих вчених при МОНУ

Дев’яте засідання Спілки Рад молодих вчених при МОНУ

Спілка Рад молодих вчених – це робочі онлайн наради, що відбуваються щомісяця, на яких молоді вчені у реальному часі обговорюють поточні проблеми та шляхи їх вирішення, стан та перспективи розвитку Рад молодих вчених, методи активізації діяльності та помноження результативності роботи.

28 квітня 2022 р. відбулося дев’яте засідання Спілки Рад молодих вчених при МОНУ. Найбільш актуальним стало питання про діяльність Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України під час військових дій (доповідач: Андрій Хорольський).

Також обговорювалися виклики, які постали перед молодими вченими, зокрема, щодо питань перетину кордону для науковців (https://ips.ligazakon.net/document/kp950057?an=497757), підтримки та заохочень під час війни, освітньої та наукової політики країни у стані війни, можливості участі у конкурсах для молодих вчених.

Нині триває проєкт від РМВ при МОНУ – опитування, яке стосується нагальних потреб вчених України у зв'язку з веденням воєнних дій агресора росії на території Україні: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfEcmwQIZJFCKCIn_DeOMh8k3SirDpoLV8m0U5lRxf2tYDUWw/viewform?usp=sf_link

Відео засідання можна переглянути за посиланням: https://fb.watch/cGqSxL4zFu/


Інформацію надано радою молодих вчених