Science

Міжнародний день жінок і дівчат у науці

11 лютого вся наукова спільнота відзначає Міжнародний день жінок і дівчат у науці (International Day of Women and Girls in Science).

Цьогоріч 11 лютого з нагоди свята на факультеті математики, природничих наук та технологій Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася відео зйомка сюжету про життєвий та науковий шлях голови Ради молодих вчених університету, д.пед.н., доц. Олени Трифонової. Відео знімала група Кропивницької філії Акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (телеканал UA: КРОПИВНИЦЬКИЙ): Олена Жикалова та Олександр Донцов. Обговорювали актуальні проблеми розвитку науки на сучасному етапі розвитку суспільства, окреслили основні тенденції подальшого розвитку науки та освіти.

До підготовки та проведення зйомок долучилися викладачі кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності к.пед.н., доц. О.В.Абрамова, к.пед.н. Д.В.Соменко (член РМВ ЦДПУ) та студенти спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології): Віталій Хомич та Бобейко Ярослав.