Science

Всеукраїнський форум рад молодих учених

Всеукраїнський форум рад молодих учених

Члени Ради молодих вчених ЦДПУ (голова ради О.М.Трифонова та член ради Д.В. Соменко) 29 вересня 2020 року взяли участь у Всеукраїнському форумі рад молодих учених. Метою заходу було створення платформи для розвитку зв’язків між молодими ученими, налагодження діалогу між радами молодих вчених, органами влади та громадськості.

Для обговорення на форумі були представлені питання (програма додається) щодо проблем взаємодії рад молодих вчених із органами влади та громадськими організаціями; інтеграції бізнесу, влади та науки; встановлення правового статусу молодого ученого в Україні. Обговорення проблем тривало цілий день у жвавій комфортній атмосфері. За підсумками роботи учасники форуму прийняли резолюцію, що передбачає:

1. Заснувати рух Рад молодих Учених та стимулювати постійну їх взаємодію, колаборацію, кооперацію та комунікацію з метою реалізації прав та свобод молодих учених України.

2. Ревіталізувати та сформувати нові зв’язки між молодими ученими України та ученими інших країн, що надасть імпульс до розвитку національної науки та забезпечення гідного місця для генерації молодих учених в Україні.

3. Скоординувати зусилля з метою приведення правового статусу молодого ученого в Україні у відповідність до європейських стандартів.

4. Популяризувати цінність науки та освіти. Сприяти інтеграції бізнесу, влади та науки.

5. Привернути увагу громадськості до проблем молодих учених з метою їх вирішення та підтримки на місцевому, державному та міждержавному рівнях.

6. Сприяти діяльності Рад молодих учених у закладах вищої освіти, наукових установах та органах виконавчої влади, що координується Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України й дозволяє об’єднати зусилля молодих учених у досягненні їхніх цілей та завдань.

Інформацію надано радою молодих вчених