Science

Молоді вчені ЦДПУ пройшли закордонне стажування

Молоді вчені ЦДПУ пройшли закордонне стажування

З 22 до 30 вересня молоді вчені Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка пройшли очний етап закордонного стажування «Підвищення ефективності професійної підготовки у вузі». Під час очного етапу, що відбувався на теренах Польщі та Словаччини, Голова Ради молодих вчених ЦДПУ, к.пед.н., доц. О.М. Трифонова та члени Ради молодих вчених ЦДПУ: к.псих.н. І.В. Сундукова й Я.О. Логвінова ознайомилися з освітнім процесом у Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach, Польща; Ekonomická Univerzita v Bratislave та Vysoká Škola Ekonőmie a Manažmentu, Словаччина.

Під час стажування були опановані три основні модулі:

1.Інноваційні підходи до організації навчально-методичного та технічного забезпечення освітнього процесу в закладах освіти Європейського Союзу (на прикладі Wyższa Szkoła Tehnichna w Katowicach) (20 годин аудиторної та позааудиторної роботи);

2.Наукова діяльність та організація/самоорганізація освітнього процесу у вищій школі (60 годин аудиторної та позааудиторної роботи);

3.Проектна і дослідницька діяльність студентів та особливості її застосування в освітньому процесі вищої школи (100 годин аудиторної та позааудиторної роботи).

Всі учасники стажування мали змогу відвідати навчальні лабораторії та бібліотеки закладів освіти. Особливу зацікавленість викликали лабораторії мехатроніки, робототехніки та фізико-технічні кабінети.

У межах стажування була проведена міжнародна конференція «Информационные и инновационные технологии в XXI столетии», яка дала змогу всім учасникам стажування обмінятися отриманим досвідом.

Інформацію надано радою молодих вчених