Accessibility Tools

Викладачі та студенти ЦДУ ім. В.Винниченка взяли участь у міжнародному вебінарі «Literatur zur Sprache bringen – Ästhetische Erfahrungen in literarischen Gesprächen»

Викладачі та студенти ЦДУ ім. В.Винниченка взяли участь у міжнародному вебінарі «Literatur zur Sprache bringen – Ästhetische Erfahrungen in literarischen Gesprächen»

24 жовтня викладачі кафедри германських мов, зарубіжної літератури та методик їхнього навчання доценти Ірина Пянковська, Тетяна Токарєва, Тетяна Хоменко та студенти 4 курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (АН21Б, НА21Б), студенти 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти (АН24М) взяли участь у вебінарі «Literatur zur Sprache bringen – Ästhetische Erfahrungen in literarischen Gesprächen», що проводив доктор філософії Маттіас Ляйхтфрід.

На вебінарі, до якого приєдналися близько 100 викладачів і студентів із різних країн світу, обговорювали, зокрема, такі питання: естетичний досвід читачів під час аналізу мовних засобів літературних творів; методи перформативної дидактики, які допомагають сприймати та переживати літературні твори за допомогою всіх людських почуттів; а також метод відкритих літературних розмов, що сприяє залученню учнів до процесу інтерпретації тексту та надає їм можливість висловити власне бачення. Особливо цікавими виявилися методи та форми роботи, що безпосередньо долучали учасників вебінару до дискусії: презентація віршів сучасних авторів як зразків літературних творів, обговорення їх учасниками в чаті, декламація віршів учасниками вебінару, дискусії у групах із приводу змісту та форми літературного твору.

«Вебінар був надзвичайно корисним, – висловлює своє враження магістрант групи АН24М Олександр Бутовський, – оскільки він не лише збагачує педагогічний арсенал учителів, але й надихає на пошуки нових способів роботи з літературою, щоб зробити її вивчення більш цікавим для учнів та інтерактивним».

Дякуємо спікеру доктору філософії Маттіасу Ляйхтфріду за надзвичайно інформативний і цікавий вебінар, Австрійському бюро з питань освіти та міжнародного співробітництва «Kultur und Sprache» за гарно проведений захід і можливість долучитися до вебінару!