UNIVERSITY NEWS

Армліфтинг – нові рекорди і шлях до перемоги!

Армліфтинг – нові рекорди і шлях до перемоги!

У рамках традиційної лінійки 30 жовтня на факультеті фізичного виховання відбулася зустріч з головою організації «Сильна Олександрійщина», президентом Кіровоградської обласної федерації армліфтингу, студентом 3 курсу післядипломної освіти Олексієм Чижом.

Атлет поділився секретами нового силового виду спорту та акцентував увагу на тому, що змагання з армліфтингу цікаві завдяки своєму непередбачуваному характеру, їх результат важко вгадати за зовнішнім виглядом учасників, так як він залежить не від загального фізичного розвитку, а саме від сили хвату кисті.

Завдяки злагодженим зусиллям Ukraine Armlifting Team, до складу якої входить і Олексій, до Книги рекордів України увійшла одна з основних вправ армліфтингу – «Apollon’s Аxle». Метою рекорду було виконання зазначеної вправи з вагою 100 кг. Командою із 10 спортсменів, рівно у 1000 повторень за максимально короткий час встановлений рекорд України ‒ 1000 підйомів за 42 хв 30 секунд!

Другим рекордом, що також занесений до Книги рекордів України, стала вправа на перекидання покришки вагою 270 кг, 1000 разів за 1 год 28 хв.

Олексій презентував факультету фізичного виховання сертифікати з встановлених рекордів, що займуть почесне місце на дошці пошани інших рекордів завойованих нашими студентами!

Інформацію надано факультетом фізичного виховання