UNIVERSITY NEWS

VIII Всеукраїнська школа студентського профспілкового лідера

VIII Всеукраїнська школа студентського профспілкового лідера

27-29 вересня 2018 року відбулась VIII Всеукраїнська школа студентського профспілкового лідера, організаторами якої стали Первинна профспілкова організація Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та Асоціація правозахисних організаторів студентів України за підтримки ректорату ЦДПУ імені В. Винниченка та Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України. Учасниками заходу були голови профкомів студентів, їхні заступники, актив ППОС закладів вищої освіти з різних областей України. Дружна та згуртована команда ППО студентів імені В. Винниченка на чолі з її головою Олександром Самосьєвим виявила справжні лідерські якості в організації заходу всеукраїнського рівня.

На урочистому відкритті ректор ЦДПУ імені В. Винниченка, доктор філологічних наук, професор Олег Семенюк, виконуючий обов’язки голови Кіровоградської профспілки працівників освіти і науки України, президент АПОС Володимир Майданюк, голова ППО студентів Олександр Самосьєв та в.о. голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Петров привітали гостей та дали настанови на подальшу роботу.

По прибутті на місце проведення заходу відбулось представлення делегацій та їхніх керівників. Далі учасників було розподілено на команди для підготовки конкурсного завдання – профспілкового промовідеоролика. Протягом двох днів команди продумували сценарії, реалізовували ідеї, знімали та монтували відеоролики на тему: «Профком майбутнього». Ввечері на студентів чекали смачні частування та інтеграційна вечірка «Friendship flame».

Другий профспілковий день розпочався з запальної «руханки», яка зарядила бадьорим настроєм на весь день. Адже енергія учасникам була вкрай потрібною, бо день був насичений тренінгами та майстер-класами. Тренер Любов Яновська-Семенюк дала змогу оцінити свої лідерські якості на інтерактивних тренінгах «Лідери – це люди, що змінюють світ. Стань одним з них» та «Лідерство – від емоційних компетенцій до мистецтва вести за собою». Неймовірну активність та зацікавленість викликали тренінги на покращення корпоративної діяльності: «Найефективніша робота в команді» та «Від тайм-менеджменту до успіху». Ці теми є неймовірно потрібними, адже у ділових людей, таких як наші профспілкові лідери, завжди купа справ та цілодобова робота в команді.

Вперше на Всеукраїнській школі студентського профспілкового лідера відбулась ділова гра «Студентський ПрофОстрів», яка вразила та захопила всіх її учасників. Вона спрямована на формування ефективних комунікацій в різних сферах діяльності профспілкової організації та командоутворення. Шість команд були розподілені по міністерствах, які відповідали за благоустрій старт-містечка.

На третій день після сніданку відбулось підведення підсумків відеоконкурсу у форматі «Кава смачніше з профспілковим відео». Активісти проявили себе як талановиті сценаристи, режисери та актори. Перемогла команда, яка знайшла найкреативніший підхід.

«Ані хвилини без діла» - так учасники характеризують участь в VIII Всеукраїнській школі студентського профспілкового лідера, адже організатори цього року підготували безліч цікавинок. Відбулось нове розподілення груп задля активної співпраці студентства між собою. Утворилось 6 команд для проходження тренінгу з командоутворення «Step by step» (team-building), спрямований на формування ефективних профспілкових команд у ППОС та практичних навичок. Перемогу здобула найспритніша та найсильніша команда, яка діяла злагоджено та ефективно.

Крім того, кожен лідер, як представник еліти, має вміти танцювати вальс. Після проведення тренінгу відбувся майстер-клас «Його величність – Вальс». Юнаки та дівчата з різних міст України «розбились» по парам та навчились азам сучасного вальсу.

От і настав час Світського рауту. Відбулась урочиста церемонія вручення сертифікатів та закриття Школи. Пари кружляли у вальсі, організатори вручали дипломи, а родзинкою вечора став шоколадний фонтан, який підсолодив сумний момент прощання. Три дні минули, немов хвилина, а закінчилось все світськими бесідами, обміном логінами в instagram та фото на пам’ять про найнасиченіший вікенд цього року.

Студентка факультету філології та журналістики

Яна Войтенко