UNIVERSITY NEWS

Між «Богемою» і «Серпнем»: до університету завітав славетний «кіборг»

Між «Богемою» і «Серпнем»: до університету завітав славетний «кіборг»

Як відомо, у новітній історії України поняття «кіборги» закріпилося за нашими військовими, котрі 242 дні у 2014-2015 роках героїчно тримали оборону Донецького аеропорту. У принципі, в нашому місті зустріти «кіборгів» зовсім не важко, адже буквально за кілька кроків від університету – славетний 3-й полк спецназу, бійці якого протягом багатьох місяців складали основу оборонців ДАП. Але Андрій Шараскін (позивний «Богема», який він отримав через належність до акторської професії в цивільному житті), котрий 27 вересня зустрівся зі студентами факультету філології та журналістики й факультету історії та права, з тих «кіборгів», яких можна вважати легендарними. Бо саме «Богема» став прототипом «Серпня» - головного героя чи не найуспішнішого фільму останніх років «Кіборги» (режисер Ахтем Сеїтаблаєв).

Власне, навколо згаданої стрічки й оберталася велика частина розмови. Андрій Шараскін нагадав, що задум картини народився під час зйомок телевізійної програми «Хоробрі серця», коли ще оборона аеропорту ще тривала. І підтвердив, що в основі сценарію цілком реальні історії «кіборгів» ( у тому числі і його власні), які художньо огранив драматургічний талант Наталі Ворожбит. Крім того, Андрій наголосив, що представлена торік версія «Кіборгів» - лише кінотеатральна, а повна майже 4-годинна стрічка має вийти у форматі серіалу. Також гість зауважив, що цей фільм є надзвичайно дієвим засобом донесення до світової спільноти правди про події на сході України, він сам неодноразово був на показах стрічки за кордоном і спостерігав реакцію тамтешніх глядачів.

Скориставшись нагодою спілкування зі студентською аудиторією, Андрій «Богема» Шараскін закликав молодь бути активними в громадському житті і навів приклад США, де за участь у громадській роботі вступник може отримати додаткові бали. Також гість порадив студентам не ставити собі за мету здобуття вищої освіти як такої, а, якщо вони вже обрали фах, насамперед набувати ключових компетенцій, і поруч із цим проявляти активну громадську позицію.

Інформацію надано факультетом української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій