UNIVERSITY NEWS

З 16 по 20 квітня 2018 року у Києві відбулися Міжнародна наукова конференція та семінар для молодих науковців, серед організаторів яких були викладачі фізмату

Ці заходи були заплановані в рамках проекту ERASMUS+: Higher Education – International Capacity Building project “Gender Studies Curriculum: A Step for Democracy and Peace in EU-Neighboring Countries with Different Traditions” No. 561785-EPP-1-2015-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP.

Організаторами конференції та семінару виступили університети-учасники проекту: Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя та Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка. У заходах приймали участь представники інших університетів-учасників проекту з Марокко (університету міста Фес та університету Султан Мюлей Слімейн з міста Бені Мелаль), Тунісу (університетів міст Мануби та Сусу), Угорщини (з Центральноєвропейського університету), Греції (університету Аристотеля з міста Салоніки), Литви (університету Вітовта Великого у Каунасі), а також Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. В цілому участь у роботі конференції та семінару взяли представники семи зарубіжних та понад двадцяти український університетів, представники жіночих громадських організацій, засобів масової інформації тощо – це більше 150 осіб.

Відкривали наукову конференцію та семінар головний координатор проекту, професор університету Вітовта Великого (Литва, Каунас) Наталія Маджекене та проректори університетів-організаторів: проректор Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка професор Сергій Михида та проректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя професор Олександр Бойко.

Протягом п’яти днів тривали обмін думками, дискусії, виступи провідних експертів проекту та звіти молодих і досвідчених науковців про результати досліджень. Головна мета проекту – об’єднати дослідників та викладачів з країн з різними традиціями, сприяти взаєморозумінню, шукати спільні погляди, – і ця мета на думку учасників була досягнута.

Більш детальну інформацію про проведені міжнародну конференцію та міжнародний семінар для молодих науковців читайте на сторінці фізико-математичного факультету.

 

 

Інформацію надано факультетом математики, природничих наук та технологій