UNIVERSITY NEWS

Всесвітній день охорони праці

Міжнародна організація праці у 2003 р. оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці. Метою є акцентування уваги світової громадськості до масштабів проблеми, а також створення умов до запровадження культури охорони праці, що сприяє зниженню щорічного травматизму на робочих місцях.

У цей день більш ніж у ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на акцентування уваги громадськості до невирішених проблемах охорони праці.

В Україні цей День отримав назву «День охорони праці» і відзначається згідно до Указу Президента України № 685/2006 від 18 серпня 2006 року щорічно 28 квітня.

23 квітня на кафедрі теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності стартував Тиждень охорони праці. З нагоди відкриття Тижня до студентів спеціальності «Трудове навчання. Технології» завітала Ірина Бутенко – державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці в області. Відбулася цікава розмова з нагальних проблем охорони праці.

В програмі Тижня: конкурс на кращі умови охорони праці у кабінетах, майстернях, лабораторіях; зустрічі студентів з керівництвом університету; інформаційно-просвітницька робота з пропаганди охорони праці; екскурсії тощо.

Інформацію підготував М.Садовий – завідувач кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

IMG 20180423 095422 2

IMG 20180423 101005 1